Bygdekino

Bygdekino

Dato: 17. september, 2024
Tid: 18:00 - 22:00
Sted: Vinjehuset

Velkomen til Bygdekino!
Denne gongen; Skulen med de magiske dyra 2 og Quislings siste dager

Les meir

Informasjon

Bygdekino

Dato: 17. september, 2024
Tid: 18:00 - 22:00
Sted: Vinjehuset

Velkomen til Bygdekino!
Denne gongen; Skulen med de magiske dyra 2 og Quislings siste dager

Les meir

Skulen med de magiske dyra 2.
Dei magiske dyra er tilbake på kino med eit nytt eventyr! Elevane ved Østre Skole skal framføre ein musikal i forbindelse med skulens 250-årsjubileum. Ida tar entusiastisk på seg rolla som regissør og overtalar Jo til å spille hovudrolla. Dette er med på å bringe dei to venane endå tettare saman, noko Idas rival Helene ikkje likar, då ho òg likar Jo. Diverre er ikkje Jos magiske dyr, pingvinen Juri, til mykje hjelp då Helene klarar å lokke ham over til hennar side for å hjelpe ho med å øydelegge for forholda mellom Ida og Jo. Kjem musikalen til å ende i kaos, eller klarar klassen å samarbeide? Og kva er det med dei merkelege hullane i skulegarden? Ved hjelp av sine magiske dyr lærer barna kva som virkeleg betyr noko; nemlig det å være saman.
Skulen med de magiske dyra 2 er et hjertevarmt eventyr med animerte dyr, som går føre seg på en uvanleg skule kor barna er så heldige å ha eit magisk dyr som bestevenn. Filmen, som er en direkte oppfølgar til kinosuksessen Skulen med de magiske dyra, er dubba til norsk av profesjonelle og kjente skodespelarar, noko som har sørgt for at ånda i bøkene er på magisk vis overført til det store lerretet.

 

Quislings siste dager
Fem år med okkupasjon endar den 8. mai 1945. Gjenreisinga av nasjonen kan byrja, men fyrst må siste kapittel skrives. I ein mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde gjort det største sviket av alle; Vidkun Quisling. Nå skal han stilles til ansvar for sine handlingar og uhyrlegheiter nazismens ideologi førte til. Men fyrst skal han møte sjelesørgar og prest Peder Olsen. Kan presten, som selv er merka av krigens brutalitet, klare å hjelpe mannen som var på fornavn med Hitler selv, til sjelefred? Er landsforrædaren med stordomstankar om seg sjølv og sin misjon, i stand til å angre?