Search

Kajakk og kano – Vinjevatn

Vinjevatn langs E134 byr på idyllisk padling og rikt dyreliv; start ved Tveito-demningen eller for nybegynnerar ved Særensgrend, og nyt badet på Sandnes strand

Aktivitetsinformasjon

Sesong:  Sommer
Lengde:  Om lag 20 km

Vinjevatn, som strekkjer seg langs E134 frå Tveito like vest for Åmot, og opp til Vinjesvingen, er ei idyllisk perle, særleg nedst i vassdraget, og eignar seg ypperleg for kajakk- og kanopadling. Dette området byr på eit variert dyreliv, der du kan observere alt frå elg til bever og til og med mindre dyr som røyskatt.

Det enklaste stadet å setje ut kajakken eller kanoen din er like ved demningen på Tveito, men ver merksam dersom vatn blir sleppt frå demningen og ned elva. Dei første kilometerane er smale og svingete, med partiar med sterk straum. Ver merksam på dette når du padlar oppover.

For dei som manglar erfaring, kan det vere lurt å starte turen ved brua i Særensgrend. Lenger opp blir vatnet breiare, og du vil finne mange flotte stader å gå i land for camping, rast eller fiske. Dersom du padlar frå demningen heilt opp til vestsida av vatnet, og tilbake til demningen igjen, utgjer den totale distansen om lag 20 km.

Tips 1: Sjølv i dei varmaste sommarmånadane kan Vinjevatn vere ganske kaldt. Bruk alltid padlevesten.

Tips 2: Øvst i Vinjevatn finn du ein lang og vakker sandstrand som blir kalla Sandnes. Dette er ein flott stad å bade.

Ha ein fantastisk padletur!

Sjå kva du kan oppleva